Velkommen hos AGR Consult

Enhver virksomhed bør sikre sig mod tab af indtjening som følge af IT problemer. AGR Consult kan hjælpe mindre virksomheder med sikkerhed til hjemmesider, antivirus, firewall, backup-strategi samt uddannelse af medarbejdere til at forstå sikkerhedsrisici, der følger af vores alles højere og højere grad af afhængighed af IT. Og hvis det allerede er gået galt og der er kommet virus – eller malware, som det mere generelt betegnes – på en eller flere af virksomhedens computere, så kan AGR Consult rydde op efter en sådan infektion.

 

Sikkerhed til hjemmesider

Hvis du har helt styr på sikkerheden på din hjemmeside, så er dette ikke for dig. Hvis du derimod er usikker omkring sikkerheden på din hjemmeside – eller tror, at dit webhotel tager sig af det – så bør du læse videre.

AGR Consult tilbyder nu en komplet sikkerhedsløsning til hjemmesider. Det omfatter antivirus og firewall for at beskytte din hjemmeside og backup af hjemmesiden kan tilvælges. Læs mere her.

 

Antivirus og firewall

En virksomhed kan, uanset størrelse, have stor gavn af en struktureret tilgang til beskyttelse mod virus o.lign. En undersøgelse i 2013 blandt mindre virksomheder i England (læs mere her) viste, at:

  • 20% af mindre virksomheder har været ramt af virus det seneste år
  • 41% af mindre virksomheder har været ramt af en form for cyberkriminalitet det seneste år
  • Et angreb koster i gennemsnit en mindre virksomhed omkring 35.000 kroner (£4.000)

Alle virksomheder, små som store, bør sikre sig fornuftigt med gode sikkerhedsprodukter, men specielt virksomheder med omkring 5 eller flere computere bør kraftigt overveje en sikkerhedsløsning, der giver central overvågning af computernes opdateringsstatus samt eventuelle angreb.

AGR Consult kan tilbyde sikkerhedsprodukter fra ESET, der understøtter central overvågning ved licenser til 5 eller flere enheder. Et ESET sikkerhedsprodukt kræver meget få ressourcer af computeren så andre programmer afvikles normalt uden at blive påvirket af ESET. Udover dette er ESET produkterne supporteret af en velfungerende organisation i Danmark. AGR Consult tilbyder installation samt en efterfølgende vedligeholdelsesaftale, der sikrer løbende fjernovervågning og anbefalinger i forbindelse med eventuelle angreb.

 

Backup

En virksomhed bør have en fornuftig backup-procedure – og ikke mindst med jævne mellemrum afprøve, at den virker. Her er, hvad Alt om DATA skrev om sikkerhed i små virksomheder i udgave 9/2012:

Op til 80 procent af små virksomheder, der kommer ud for en brist i databeskyttelse, går fallit umiddelbart efter – enten på grund af dårlig omtale eller på grund af tab af omsætning. Det er et forbløffende tal, men når man er i den spændende iværksætterfase, bliver sikring af data ofte betragtet som en valgfri fordel – noget, man kan gøre, når man begynder at tjene penge. Det burde være omvendt: Det er afgørende at forstå risiciene og forholde sig til dem som et led i grundlæggelsen af virksomheden. Folk ved, at de har brug for stærke kommercielle versioner af anti-malware-applikationer i forbindelse med en god firewall, men det er ikke kun netværket, der skal beskyttes.

Danmarks Statistik kunne i en opgørelse i 2009 meddele, at:

Hver fjerde danske virksomhed har mistet data eller haft systemsvigt på grund af fejl på hardware eller i software.

Kontakt AGR Consult, hvis du ønsker hjælp til at etablere en backup-procedure. Du kan også læse mere om backupløsninger til virksomheder her.

 

Analyse af IT sikkerhed

AGR Consult tilbyder at foretage en analyse af en virksomheds IT, der kan afdække potentielle problemer i f.eks. sikkerhed, licenser, computerkonfiguration, netværkshastighed o.lign. med henblik på prioritering, afklaring og udbedring af disse potentielle problemer.

Ovenstående analyse kan udbygges til at indeholde forslag til ændringer i virksomhedens IT, der inddrager ønsker fra virksomhedens ansatte. Denne udbygning af analysen vil involvere interview af virksomhedens ansatte.

 

Gå-hjem-møde / Foredrag om sikkerhed på internettet

AGR Consult tilbyder foredrag / gå-hjem-møder om “Sikker brug af internettet”, så virksomhedens medarbejdere bedre kan identificere og håndtere trusler på internettet og dermed kan færdes mere sikkert på internettet samt være bedre i stand til at beskytte egne og virksomhedens værdier.

Foredraget berører bl.a.:

  • Hvordan virker internettet (ikke teknisk)
  • Hvilke farer er der ved internettet
  • Hvordan beskytter man sig

I løbet af foredraget, der varer ca. 60-90 minutter, vil medarbejderne høre om ovenstående amner på en letforståelig måde. Der vil være eksempler på nogle af de omtalte trusler og medarbejderne vil lære, hvordan de kan beskytte sig bedst muligt. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål og diskutere egne oplevelser og erfaringer.

Foredraget til virksomheder er nominelt beregnet til op til 20 deltagere, men kan afholdes for et større antal personer, hvis der er faciliteter til dette. Kontakt AGR Consult for at høre mere.